LÆS OM ALLE FORDELENE VED BAMBUS TØJ OG STRØMPERBambus fordele

Bambus er temperaturregulerende og svedtransporterendeBambus er svedlugthæmmende og silkeblødt

Antibakterielt og svampe-dræbende

Bambusfibre indeholder et naturligt stof, som giver antibakterielle egenskaber til materialet, og dette stof er til stede, selv efter at fibrene er blevet forarbejdet til stof eller garn. Ifølge en undersøgelse udført af japansk Textile Inspektion Association er de antibakterielle egenskaber i stof lavet af ren bambus stadig 70% effektive efter at være blevet vasket 50 gange. De antibakterielle egenskaber, der ikke kun hjælper med at slå bakterier og sygdomme ihjel, er også effektive til at forhindre dårlig lugt.

Komfort og bambus

Stof eller strik lavet af bambus er yderst blødt - den silkebløde fornemmelse er på grund af at bambusfibrene er runde og glatte, og ikke indeholder skarpe sporer, der kan irritere huden. Det betyder at stoffet bliver utroligt blødt og føles som den blødeste bomuld eller silke.

Hård hud mindskes

En personlig oplevelse er at også hård hud mindskes markant efter længerevarende brug af bambusstrømper - endda så min fodterapeut troede, at jeg lige havde fået ordnet fødder efter en vinter i lukkede sko, men med bambusstrømper på. Min kompagnon hos Holiday har samme oplevelse omkring hård hud; han har virkeligt haft problemer med hård hud, der sprækkede, hvilket er utroligt smertefuldt - men det er nu mere end 1 år siden han haft disse gener, takket være bambus-sokker.

Temperatur-regulerende

Bambusfibre indeholder mikroskobiske huller, som giver en fremragende ventilation. Disse huller indeholder kølig luft om sommeren og varm luft om vinteren, hvilket giver en utrolig behagelig temperatur-regulering. På grund af den porøse karakter af bambus stof eller strik, er det tre til fire gange mere absorberende end bomuld. Sved absorberes og fordamper hurtigt, hvilket holder brugeren kølig og komfortabel.

Allergivenlig

Bambus er hypoallergen, og er dermed også velegnet til allergikere eller mennesker med sart og irritabel hud.

Naturen og miljøet

Bambus anses for at være den mest hurtigt-voksende plante i verden, hvor nogle sorter vokser fra 1-4 meter pr. dag! På grund af dét, kan mere bambus høstes, og på kortere tid, og samtidig på mindre plads samt helt uden brug af gødning. Når en bambus plante er skåret til høst, kan den skyde igen, og fortsat høstes hvert år uden at blive genplantet. Bambusplanten er sygdoms- og skadedyrsresistent, hvilket gør det nemt at dyrke økologisk uden brug af pesticider eller andre sprøjtemidler, der ellers kan være nødvendigt ved andre planter. Hvis bambusplanter eller bambus stof kasseres er det 100% biologisk nedbrydeligt.

Er der slet ingen ulemper ved bambus strømper?

Jo, men heldigvis flest fordele! En af ulemperne er at bambus ikke er helt så slidstærkt som f.eks. bomuld. Så hvis du vil passe ekstra godt på dine bambus strømper, så sørg eksempelvis for at du ikke har en lang storetånegl, der slider strømperne for hurtigt. Har du f.eks. gummistøvler eller vandresko som gnider et bestemt sted, kan det også slide bambusstrømperne for hurtigt - så du kan med fordel have bambusstrømperne på inderst, og så supplere med et par andre strømper ovenpå. Det beskytter både dine fødder og dine bambusstrømper.

SE BAMBUSSTRØMPER TIL DAMER HER

SE BAMBUSSOKKER TIL MÆND HER

Bambus-tøj for din komfort og for miljøet